Voordelen

Kalwall beheert het licht
Kalwall verspreidt licht op zoín doeltreffende manier dat zelfs direct zonlicht omgezet wordt in een schitteringsvrije verlichting. Het werpt een zacht, rustgevend licht over werkzones, zonder scherpe schaduwen en contrasten. Dit licht voorkomt vermoeide ogen, verhoogt de efficiŽntie en is volkomen gratis. Verspreidt natuurlijk daglicht maakt immers een verminderd energieverbruik mogelijk omdat kunstmatige verlichting bijna overbodig wordt.
 
Zelfs op bewolkte dagen verbetert Kalwall het natuurlijke licht om het in verrassend grote volumes over het gebouw te verspreiden. Panelen kunnen gekozen worden om afhankelijk van de individuele vereisten verschillende lichtpercentages over te brengen.
 
Kalwall kan grote hoeveelheden bruikbaar licht overbrengen met een relatief laag lichttransmissieniveau. De overdracht van minder stralende energie, gekoppeld aan het verspreidingsproces, voorkomt de 'hete plekken' die zo vaak voorkomen in andere lichtoverbrengende materialen.
 
De brede verspreiding van licht over een grote zone maakt de installatie van zonneblinden, zonneschermen en jaloezieŽn vaak overbodig. Wanneer het gebouw ís nachts verlicht wordt, zal de Kalwall zacht oplichten en aan de buitenkant verrassend origineel ogen.
 
Kalwall maximaliseert de thermische isolatie
Er zijn U-waarden van 2,7 W/m≤K tot 0,56 W/m≤K beschikbaar (met glasvezelisolatie, en tot 0,28 W/m≤K met Nanogel). Deze zijn lager dan ooit mogelijk met een ander lichtdoorlatend materiaal.
 
Kalwall beheert de zonnewarmte
Kalwalls lage niveaus voor zonnewarmtetransmissie en herstraling resulteren in een comfortabele omgeving en verminderen de kosten voor airconditioning.