Technische prestaties

Levensverwachting
Standaard Kalwall-raamindelingsystemen, met inbegrip van doorschijnende panelen en aluminium bevestigingsmaterialen, werden ontwikkeld voor een maximaal designleven van 50 jaar.
 
Weerbestendigheid
De Kalwall-technologie waarborgt de kleur, erosieweerstand en lichttransmissie.
In de volledige dikte van de oppervlaktebladen werd met kleurstabiele harsen een uv-bescherming opgenomen. Ze is dus niet afhankelijk van gellagen of andere kunstmatige coatings. Vezelblootstelling en vezelontwikkeling worden voorkomen door de integratie van een glazen sluier in het buitenste blad. Kalwalls duurzaam, niet-poreus oppervlak is bestand tegen weersinvloeden, en inwerking van zuren, alkaliën en gewone solventen.
 
Impactweerstand
Kalwall is in hoge mate bestand tegen impacts en is dus uitermate geschikt voor gebruik in scholen, turnzalen, kantoren, openbare gebouwen en andere drukbezochte plaatsen die blootgesteld worden aan vandalisme.
 
Vuur
Kalwall beschikt over uitstekende vuurremmende eigenschappen. Het is ook een thermohard materiaal, dat in tegenstelling tot thermoplastic of glas tijdens een brand niet zal druppen, smelten of uiteenspatten. In het VK werd Kalwall met succes getest door de Building Research Establishment conform BS476, delen 3, 6 en 7. Het krijgt een Klasse ‘0’-beoordeling voor vlamverspreiding. Kalwall-panelen kunnen omschreven worden als goedgekeurd volgens Klasse 1 van Factory Mutual (FM).
 
Bouwbaarheid
Omdat Kalwall zo weinig weegt – doorgaans minder dan 15 kg/m˛ - is een ondersteunende structuur vaak niet nodig. Grote panelen kunnen erg snel geďnstalleerd worden met een minimumaantal aan verbindingspunten.
 
Onderhoud
In normale omgevingen vereist Kalwall zo goed als geen onderhoud. Een regenbui is meestal al genoeg om stof en vuil weg te spoelen. Zowel voor de buiten- als voor de binnenkant volstaat het Kalwall nu en dan eens te reinigen met zeepsop en na te spoelen met water. Voor de meeste daktoepassingen zijn geen bijkomende externe reinigingstoestellen vereist.
 
Kwaliteitsgarantie en -test
Kalwall wordt vervaardigd volgens een streng programma voor kwaliteitsgarantie, dat tests volgens alle relevante bouwcodes en -normen behelst.