Kalwall +Explosion

Kalwall Corporation heeft een nieuw, door FM goedgekeurd systeem van explosiedrukontlastende wandpanelen aangekondigd. Het systeem zorgt ervoor dat explosiekrachten die veroorzaakt zijn door een ongeval in een laboratorium of een fabrieksruimte gemakkelijk een uitweg vinden in de atmosfeer. Als de krachten van de explosie kunnen ontsnappen, kan een gebouw een explosie weerstaan zonder dat de plafonds en vloeren instorten of zonder dat de structurele integriteit wordt aangetast.
 
De explosiedrukontlastende wanden van Kalwall, ook gekend als "blow-out” of "pressure relieving”, zijn zodanig ontworpen dat ze losgaan van hun montagesysteem als er in een gebouw een explosie plaatsvindt. Nadat ze zijn losgegaan, blijven de panelen bevestigd aan het zijvlak van het gebouw en vormen dus geen gevaarlijke vallende scherven. Dikwijls kunnen de panelen dan later opnieuw worden geïnstalleerd.
 
De explosiedrukontlastende panelen van Kalwall zijn volledig getest op hun drukafvoer volgens Norm 4440 van de Factory Mutual Research Corporation voor schadebeperkende constructies. De Kalwall-panelen zijn niet gewoon bestanddelen, maar wel goedgekeurde geïntegreerde systemen.
 
Achtergrond
Een belangrijke reden om de explosiedrukontlastende panelen van Kalwall te gebruiken zijn de andere inherente eigenschappen van Kalwall. Het product is al lang bekend om zijn uitstekende lichtdoorbaarheid en lichtverspreiding, zijn hoge isolatiewaarde en zijn laag gewicht. Kalwall is splintervrij, vuurbestendig… en zorgt voor een "clean-room”-omgeving.
 
Meer over…
DoD en GSA
Naleving van de antiterrorismevereisten
 
UFC 4-010-01 Ontploffingsbestendige constructie
Kalwall draagt bij tot de bescherming van de gebruikers van gebouwen door de direct-zichtkwetsbaarheid van aan de buitenkant van een gebouw weg te werken – Splintervrij – geen rondvliegende scherven.