Kalwall +Nanogel

Sinds zijn uitvinding in de jaren ’30 gaf silica-aerogel blijk van bijna magische eigenschappen. Het was echter niet verkrijgbaar als een commercieel levensvatbaar product. Tot nu. The Cabot Corporation, een wereldwijd chemisch bedrijf uit Boston in de Verenigde Staten, is in zijn fabriek in het Duitse Frankfurt begonnen met de productie van Nanogel, een transparant, thermisch isolatiemateriaal van silica-aerogel.
 
Nanogel is een bijzonder lichte, erg poreuze vorm van silica-aerogel die voor 97 % uit lucht bestaat. Met poriën die zo klein zijn dat de beweging van luchtmoleculen beperkt is, en met een laag gehalte aan vaste stoffen, garandeert Nanogel buitengewone isolatiewaarden, hoge lichttransmissies en een verbeterde geluidsdemping.
 
Kalwall Corporation en Cabot Corporation – twee innovatieve leiders in hun respectieve domeinen – sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een nieuw, revolutionair product: Kalwall met Nanogel transparante aerogel. Kalwall met Nanogel heeft een U-waarde van 0,28 W/m˛K, waarmee het vier keer beter doet dan isolerende glaseenheden. Bovendien verspreidt het een zacht, schitteringsvrij, ‘museumwaardig’ daglicht.
 
Met Kalwalls palmares voor daglichttechnologie zorgt de toevoeging van Nanogel transparante aerogel voor het meest isolerende, lichtverspreidende bouwpaneel dat er bestaat.