top of page

Kalwall, de revolutie in gevelbouw

OVER ONS

KALWALL SYSTEM

Kalwall System is een isolerend systeem dat halverwege vorige eeuw in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Het Kalwall-systeem combineert een maximale thermische isolatie met een optimale doorlaatbaarheid van zacht daglicht. 

Gebouwen krijgen hierdoor een museumwaardig binnenlicht met een maximale beperking van warme plekken, schaduwvorming en schittering. Het is een duurzame bouwcomponent die intussen al veelvuldig is gebruikt door architecten in binnen- en buitenland.

EMAIL UPDATE

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Bedankt voor uw bericht!

J. Hermans & Co logo

Ontdek de voordelen van een isolerend, lichtdoorlatend sandwichpaneelsysteem.

J. Hermans & Co logo

Splintervrije, blow-outpanelen voor laboratoria, luchthavens enz. bij  J. Hermans & Co

J. Hermans & Co logo

Het meest isolerende, lichtverspreidende bouwpaneel ter wereld.

J. Hermans & Co logo

Algemene Ondernemingen J. Hermans & Co uit Tienen is de partner van Kalwall Corporation voor praktische toepassingen in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Alle isolerende panelen worden in de fabriek afgestemd op hun specifieke toepassingen, waarbij wijzigende afmetingen, gebogen uitvoeringen en opengaande raameenheden mogelijk zijn. 

Hierdoor is ons Kalwall-systeem geschikt voor alle muren en daken en eenvoudig integreerbaar. Het Kalwall-systeem is bovendien ook verkrijgbaar in de configuraties Kalwall +Explosion en Kalwall +Aerogel. 

Het wordt onder andere toegepast in scholen, kantoren, sporthallen en openbare gebouwen.

Mercedes - Kalwall-system
kalwall

KALWALL +EXPLOSION

kalwall-explosion

Kalwall +Explosion zijn wandpanelen met explosiedrukontlastende eigenschappen. Deze unieke lichtdoorlatende wandpanelen zorgen ervoor dat explosiekrachten, bijvoorbeeld door een ongeval in een laboratorium, eenvoudig de interne atmosfeer kunnen verlaten. 

De panelen laten automatisch los bij een explosie, terwijl ze aan het zijvlak van het gebouw blijven hangen. Omdat ze splintervrij en vuurbestendig zijn, vallen er geen scherven of brokstukken naar beneden. Hierdoor kan de explosiekracht snel het gebouw verlaten zonder dat plafonds, vloeren en wanden instorten, dat de structurele integriteit van het gebouw wordt aangetast of dat voorbijgangers gevaar lopen. 

Vaak is het mogelijk om de Kalwall +Explosion-wandpanelen nadien opnieuw te installeren. Ook bij bescherming tegen externe ontploffingen, met name bij een risico op terrorismegevaar, bewijzen deze lichtdoorlatende panelen hun nut.

Daarnaast beschikken de explosiedrukontlastende panelen van Kalwall over net dezelfde vereisten als de Kalwall System-wandpanelen: een uitstekende lichtdoorlaatbaarheid, een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde zijn steeds gegarandeerd.  

Lees meer over de explosiedrukontlastende Kalwall +Explosion-wandpanelen.

KALWALL +AEROGEL

De Kalwall +Aerogel-panelen zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen Cabot Corporation en Kalwall. Hierbij werden de lichtdoorlatende panelen van Kalwall uitgevoerd met transparante silica-aerogel (Lumira), waardoor de isolerende eigenschappen (0,28 W/m²K) tot vier keer hoger liggen bij klassieke isolerende glaseenheden. 

Daarnaast garandeert het net zoals het klassieke Kalwall System een optimale lichtverspreiding, waardoor de Kalwall +Aerogel-panelen de meest isolerende, lichtverspreidende bouwpanelen zijn die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Ontdek de eigenschappen en mogelijkheden van de Kalwall +Aerogel-bouwpanelen.

ONZE KALWALL-BOUWPANELEN GARANDEREN EEN OPTIMALE LICHTINVAL ÉN DE BESTE ISOLATIE. NEEM SNEL CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE OF EEN VOORSTEL OP MAAT.

bottom of page