top of page

Kalwall +Aerogel
voor nog betere isolerende eigenschappen

HET MEEST ISOLERENDE, LICHTVERSPREIDENDE BOUWPANEEL TER WERELD

In samenwerking met Cabot Corporation werd er een nieuw en revolutionair product op de markt gebracht: Kalwall +Aerogel. Deze lichtdoorlatende, isolerende panelen behouden de klassieke eigenschappen van de Kalwall-panelen en voldoen aan alle eisen binnen de hedendaagse daglichttechnologie. 

Door de expertise van Cabot Corporation aan te boren zijn ze tegelijk ook het meest isolerende, lichtverspreidende bouwpaneel ter wereld. Deze isolerende wandpanelen behalen lage U-waardes van niet meer dan 0,28 W/m²K, waarmee ze het tot vier keer beter doen dan andere isolerende glaseenheden die veelvuldig worden toegepast. Het museumwaardig daglicht blijft daarbij behouden. Hierdoor zijn deze lichtdoorlatende, isolerende bouwpanelen geschikt voor uiteenlopende toepassingen.

  • U-waarde van 0,28 W/m²K volgens norm EN 10077-2

  • Zacht, schitteringsvrij daglicht zonder harde schaduwen of contouren

  • Natuurlijk daglicht en privacy

  • Verbeterde geluidsdemping

  • Hoge lichttransmissies

OVER DE GEBRUIKTE LUMIRA-AEROGEL

Silica-aerogel werd al in de jaren ’30 van de vorige eeuw uitgevonden en is een van de beste isolators, terwijl het tegelijk ook een uitermate licht gewicht heeft. Niet voor niets maken onder andere de Mars Exploration Rovers gebruik van aerogel om hun elektronica te isoleren. De magische eigenschappen van silica-aerogel stonden gedurende lange tijd in schril contrast met de moeilijkheid om het in een commercieel levensvatbaar product om te zetten. 

Toch is dat wat Cabot Corporation, een mondiale speler in de chemische sector, met haar fabriek in het Duitse Frankfurt bewerkstelligde. Hier begon het met de productie van het zogenaamde Lumira-aerogel. Het is een transparant, thermisch isolatiemateriaal op basis van silica-aerogel.

Het Lumira-aerogel is een bijzonder licht silica-aerogel en bestaat voor 97% uit lucht. De poriën zijn zo klein dat de beweging van luchtmoleculen beperkt is, waardoor het buitengewone isolatiewaarden behaalt terwijl het ook een hoge lichttransmissie garandeert en de geluidsdemping optimaliseert. 

Door het te integreren met onze lichtdoorlatende, isolerende bouwpanelen blijven de eigenschappen van het Kalwall System behouden, terwijl ze nu nog beter isoleren.

info

PRESTATIETABEL

Prestatietabel van Kalwall

DE KALWALL +AEROGEL IS HET RESULTAAT VAN DE SAMENWERKING TUSSEN TWEE INNOVATIEVE LEIDERS, ELK IN HUN EIGEN VAKGEBIED. CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE OVER ONZE ISOLERENDE PANELEN MET LUMIRA-AEROGEL.

bottom of page