top of page

Maak kennis met het beste thermisch isolerende, lichtdoorlatende systeem

ONTDEK DE UNIEKE VOORDELEN VAN DE KALWALL-PANELEN

Kalwall is een isolerend, lichtdoorlatend sandwichpaneelsysteem. Het gaat om een groene en duurzame bouwcomponent met bijzondere isolerende eigenschappen, terwijl het tegelijk het licht beheert. Het zet direct zonlicht efficiënt om in schitteringsvrije verlichting en biedt een zachte en rustgevende lichtinval zonder harde schaduwen en contrasten. 

Daarnaast heeft u geen last van warme zones zoals dat bij andere lichtoverbrengende materialen wel vaker het geval is. Hierdoor is het een uitstekende lichtoplossing voor werkomgevingen waarbij kunstmatige verlichting, zonneschermen en zonneblinden vaak overbodig worden, ongeacht of het nu gaat om bewolkte of zonnige dagen. Daarnaast worden ze bijvoorbeeld ook gebruikt in scholen of in sporthallen. De Kalwall-panelen worden daarbij steeds afgestemd op de gewenste lichtpercentages.

 • U-waarden van 2,7 W/m²K tot 0,28 W/m²K (Kalwall +Aerogel)

 • Verschillende configuraties mogelijk (Shoji-, omgekeerde Shoji-, Tuckerman-, VertiKal-, Staggered- en ladderconfiguratie)

 • Levensverwachting van 50 jaar

 • Kwaliteitsgaranties en -tests

 • Conform bouwcodes en -normen

 • Vereist zo goed als geen onderhoud

UITSTEKENDE BOUWBAARHEID

In de fabriek worden de Kalwall-panelen afgestemd op de precieze afmetingen, de gewenste configuratie en hun specifieke toepassing. 
 

De Kalwall-panelen kunnen zowel vlak als gebogen zijn en zijn hierdoor geschikt voor elk dak of elke muur. Daarnaast is het mogelijk om gesloten of opengaande raameenheden op te nemen met behulp van de integrale Clamp-Tite-installatiesystemen. 
 

Omdat Kalwall doorgaans minder dan 15 kg/m² weegt, is een ondersteunende structuur vaak niet nodig en kunnen de grote panelen erg snel en met een minimum aan verbindingspunten worden geïnstalleerd. Bij complexe uitvoeringen kan een ondersteunende structuur evenwel noodzakelijk blijken.

OPTIMALE UV- EN WEERBESTENDIGHEID

De Kalwall-panelen maken gebruik van een bijzondere technologie om de kleur, erosieweerstand en lichttransmissie gedurende de volledige levensduur te waarborgen. Hiervoor werd er met kleurstabiele harsen een uv-bescherming opgenomen in de volledige dikte van de oppervlaktebladen, zonder afhankelijk te zijn van kunstmatige coatings of gellagen die aan slijtage onderhevig zijn.
 

Door de integratie van een glazen sluier in het buitenste blad worden zowel vezelontwikkeling als -blootstelling doeltreffend voorkomen. Het oppervlak is duurzaam en niet poreus en is bovendien bestand tegen alle weersinvloeden, maar ook tegen de inwerking van gewone solventen, zuren en alkaliën.

VUUR- EN IMPACTBESTENDIGHEID

De Kalwall-panelen zijn thermoharde materialen die tijdens een brand niet druipen, uiteenspatten of smelten en beschikken over uitstekende vuurremmende eigenschappen. Wat vlamverspreiding betreft, vallen ze onder de klasse B-s2,d0 (getest door het UBAtc en dit conform EN 13501-1). Daarnaast zijn ze goedgekeurd volgens FM-klasse 1 (Factory Mutal). 
 

Bovendien hebben de Kalwall-panelen een hoge impactbestendigheid, waardoor ze met name geschikt zijn voor drukbezochte plaatsen die worden blootgesteld aan vandalisme.

ONTDEK DE WANDPANELEN EN DAKPANELEN VAN KALWALL

info

Het belangrijkste onderdeel van de Kalwall-panelen is het doorschijnend structureel composiet sandwichpaneel, gevormd door speciale glasvezelbladen die vastgehecht zijn aan een raster van aaneengesloten, thermisch onderbroken aluminium I-balken. Een typisch enkel Kalwall-wandpaneel bestaat met andere woorden uit een extern blad, glasvezelisolatie met verschillende diktes, een interne rasterkern en een intern barstbestendig afwerkingsblad.
 

De Kalwall-bouwpanelen zijn verkrijgbaar in de standaardbreedtes 1.200 mm en 1.500 mm, maar andere breedtes tot 1.500 mm zijn optioneel beschikbaar. De lengtes gaan van 900 tot 6.000 mm en dit bij nominale interne rasterafmetingen van 300 x 600 mm, 300 x 500 mm en 200 x 500 mm. Volgende standaardsystemen zijn beschikbaar, maar afwijkende designs en rasterafmetingen zijn eveneens mogelijk.

 • Wandpanelen

 • Gordijnnevels, met of zonder geïntegreerde Kalwall-ramen

 • Voorgefabriceerde dakramen

 • Standaarddakraamsystemen

 • Standaard vlakke dakramen, piramides en koepels

 • Grote, vrije structuren

 • Raamvervangingen

 • Explosiebeveiligde muurpanelen met FM-goedkeuring

PRESTATIETABEL

Prestatietabel van Kalwall

ONTVANGT U GRAAG MEER INFORMATIE OVER ONS ISOLEREND LICHTDOORLATEND SANDWICHPANEELSYSTEEM? VUL HET INFORMATIE-AANVRAAGFORMULIER IN EN WIJ NEMEN SPOEDIG CONTACT MET U OP.

bottom of page