top of page

Voordelen van de Kalwall-panelen

OPTIMAAL BEHEER VAN NATUURLIJK LICHT

De Kalwall-panelen verspreiden het natuurlijk licht op een doeltreffende manier en zetten het om in schitteringsvrije, zachte verlichting. Werkzones krijgen niet te maken met scherpe schaduwen of contrasten en genieten van rustgevend natuurlijk licht. 

Op die manier voorkomen de Kalwall-panelen vermoeide ogen en verhogen ze de efficiëntie. De nood naar kunstmatige verlichting neemt drastisch af, terwijl zonneblinden, jaloezieën en zonneschermen vaak overbodig worden. Hierdoor is het zowel economisch als ecologisch een goede keuze.

Zelfs op bewolkte dagen rekent u op deze voordelen omdat de Kalwall-panelen het natuurlijke licht in verrassend grote volumes verspreidt. Hoewel ze grote hoeveelheden natuurlijk licht overbrengen, is een laag lichttransmissieniveau steeds gegarandeerd. Hierbij behoren ook zogenaamde hete plekken tot het verleden, iets waar andere lichtoverbrengende materialen vaak last van hebben.

Deze panelen van Kalwall worden ontworpen in functie van de gewenste lichtpercentages waarbij het mogelijk is om verschillende zones te creëren. Ten slotte zorgen ze ook voor een mooie warme gloed bij gebouwen die ’s nachts zijn verlicht.

ISOLATIEMATERIAAL MET BETERE U-WAARDEN DAN ANDER LICHTDOORLATEND MATERIAAL

De Kalwall-panelen fungeren als isolatiemateriaal en maximaliseren de thermische isolatie. Bij het Kalwall-isolatiepaneel met glasvezelisolatie zijn U-waarden van 2,7 W/m²K tot 0,56 W/m²K mogelijk, terwijl U-waarden tot 0,28 W/m²K niet ongewoon zijn voor de isolerende, lichtdoorlatende panelen Kalwall +Aerogel. De U-waarden zijn veel lager dan wat ooit mogelijk zou zijn met ander isolatieglas dat op de markt verkrijgbaar is.

BEHEER VAN ZONNEWARMTE

De lage zonnetransmissie- en herstralingsniveaus creëren een comfortabele werkomgeving. Omdat er minder directe zonnestraling in de vorm van warmte wordt afgevoerd, voorkomt het Kalwall-isolatiepaneel een onbedoeld serre-effect. Hierdoor blijft de temperatuur op punt en verlaagt het de airconditioningkosten.

VEILIGE OPLOSSINGEN BIJ EXPLOSIEGEVAAR

De uitvoering Kalwall +Explosion is speciaal ontworpen voor explosiegevoelige omgevingen. Ze garanderen een optimale afvoer van de explosiedruk zonder smelt- of scherfrisico. Hierdoor is het een veilige oplossing voor omgevingen met een verhoogd explosiegevaar, zoals laboratoria, productieruimten, luchtvaartterminals of andere terrorismegevoelige omgevingen.

ONTDEKT U GRAAG WAT DEZE VOORDELEN VOOR UW BEDRIJF BETEKENEN?
NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT OP MET EEN VAN ONZE EXPERTS.

bottom of page