top of page

Technische prestaties van het Kalwall-systeem

LEVENSVERWACHTING 

Kalwallpanelen zijn ontworpen om uw gevel of dak langdurig te sieren. Alle standaard raamindelingssystemen, inclusief de doorschijnende panelen en de aluminium bevestigingsmaterialen, werden ontwikkeld voor een levensduur van 50 jaar. Hierdoor scoren ze beter dan diverse andere isolerende ramen.

WEERBESTENDIGHEID 

Dankzij de unieke Kalwall-technologie blijft de kleur, erosieweerstand en lichttransmissie tijdens de volledige levensduur behouden. De weerbestendigheid is daarbij uitermate goed, met name omdat er met kleurstabiele harsen een uv-bescherming werd opgenomen in de volledige dikte van de oppervlaktebladen. Het voordeel hiervan is dat de weerbestendigheid niet afhankelijk is van gellagen of kunstmatige coatings. Door de integratie van een glazen sluier in het buitenste blad wordt vezelblootstelling en -ontwikkeling voorkomen. Het resultaat zijn isolerende panelen met een duurzaam en niet-poreus oppervlak die bestand zijn tegen diverse weersinvloeden, maar ook tegen de inwerking van alkaliën, zuren en gewone solventen.

IMPACTBESTENDIGHEID

De lichtdoorlatende panelen van Kalwall zijn zo ontworpen dat ze tegen hoge impacts bestand zijn en niet meteen in scherven uiteenspatten. Daarom zijn de lichtdoorlatende panelen van Kalwall uitermate geschikt voor drukbezochte plaatsen die aan vandalisme worden blootgesteld. Deze panelen worden onder andere gebruikt in openbare gebouwen, kantoren, turnzalen en scholen.

VUURREMMENDE EIGENSCHAPPEN

De lichtdoorlatende panelen van Kalwall zijn thermoharde materialen. In tegenstelling tot glas of thermoplastic druppen of smelten ze niet bij verhitting. Bovendien zullen ze bij een brand niet uiteenspatten. De lichtdoorlatende Kalwall-panelen werden in België met succes getest door het UBAtc conform EN 13501-1. Het krijgt een Klasse B-s2,d0 voor vlamverspreiding. Kalwallpanelen kunnen eveneens omschreven worden als goedgekeurd volgens Klasse 1 van Factory Mutual (FM).

LAAG GEWICHT EN HOGE BETROUWBAARHEID

Het gewicht van de lichtdoorlatende Kalwall-panelen is doorgaans lager dan 15 kg/m². Hierdoor is een ondersteunende structuur zelfs bij complexe realisaties vaak niet nodig. Een ander voordeel hiervan is dat de montage, zelfs van grote panelen, snel kan gebeuren en met een minimum aan verbindingspunten.

ONDERHOUD VAN DE LICHTDOORLATENDE PANELEN VAN KALWALL

In de meeste omgevingen vergen de lichtdoorlatende panelen van Kalwall geen onderhoud. Eventueel stof of vuil wordt al door een regenbui weggespoeld. Eventueel volstaat het reinigen met zeepsop en een naspoeling met water en dit zowel voor de binnen- als buitenkant. Bij daktoepassingen zijn externe reinigingstoestellen in principe niet vereist.

KWALITEITSGARANTIE EN -TESTS

Kalwall wordt gemaakt volgens een streng programma voor kwaliteitsgarantie. De vele tests garanderen dat de lichtdoorlatende Kalwall-panelen aan alle relevante bouwcodes en -normen voldoen.

MEER WETEN OVER ONS KWALITEITSPROGRAMMA EN HOE WIJ KEER OP KEER DE HOOGSTE KWALITEIT GARANDEREN?
NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

bottom of page