top of page

Kalwall +Explosion:
splintervrije, explosiedrukontlastende panelen

FM-GECERTIFICEERDE EXPLOSIEWANDEN VAN KALWALL

De blow-out-wandpanelen van Kalwall garanderen dat explosiedruk eenvoudig de ruimte verlaat. Omdat de explosiedruk eenvoudig een uitweg vindt, is de druk op de vloeren en plafonds beperkt en wordt de structurele integriteit van het gebouw niet aangetast. De blow-out-wandpanelen van Kalwall zijn goedgekeurd door de FM (norm 4440 voor schadebeperkende constructies).

De blow-out-wandpanelen van Kalwall behouden de voordelen van de klassieke Kalwall-panelen, zoals de lichtdoorlatendheid, de optimale lichtverdeling, het laag gewicht en de optimale lichtverspreiding. Daarnaast blijft het gebouw ’s nachts benadrukt omdat het kunstmatig licht via de explosiedrukontlastende panelen als een warme gloed over het gebouw stroomt.

GEEN VALLENDE SCHERVEN BIJ EXPLOSIES

De blow-out-wandpanelen van Kalwall garanderen bij iedere explosie de veiligheid, ook wanneer explosies extern plaatsvinden. De Kalwall blow-out-wandpanelen zijn zo ontworpen dat ze automatisch loskomen bij een explosie, maar vervolgens aan de zijkant van het gebouw blijven hangen zonder neer te vallen. Omdat ze bovendien splintervrij en vuurbestendig zijn, is er geen risico op neervallende scherven die omstaanders of hulpdiensten verwonden. 
 

Daarnaast werken de Kalwall blow-out-wandpanelen de direct-zichtkwetsbaarheid aan de buitenkant van het gebouw weg. Hierdoor zijn de explosiedrukontlastende wandpanelen van Kalwall niet alleen geschikt voor laboratoria en productieomgevingen, maar ook voor gebouwen met een verhoogd terrorismerisico.

  • Optimale explosiedrukontlasting

  • Uitstekende lichtdoorlaatbaarheid en lichtverspreiding

  • Hoge isolatiewaarde

  • Laag gewicht

  • Splintervrij en vuurbestendig

  • Geschikt voor cleanroom-omgevingen

  • Vaak opnieuw te monteren na explosies

  • Duurzame oplossing

info

GEBRUIKT IN DE LUCHTHAVEN VAN GLASGOW

Na de bomaanslag in 2007, waarbij een terrorist zich met een bomauto door de glazen wand van de luchthaventeminal in Glasgow boorde, besloot Glasgow International Airport om een gevelsysteem te gebruiken dat de impact van externe explosies zou beperken. 

 

Kalwall ontwikkelde een innovatieve oplossing waarbij de binnenruimte splinter- en impactvrij bleef, zonder aan het natuurlijk daglicht en het open gevoel te raken.

Glasgow International Airport

PRESTATIETABEL

Prestatietabel van Kalwall

ONTVANGT U GRAAG MEER INFORMATIE OVER DE PRAKTISCHE TOEPASSINGEN VAN ONZE BLOW-OUT-WANDPANELEN? VUL HET INFORMATIE-AANVRAAGFORMULIER OP DEZE WEBSITE IN EN WIJ NEMEN SPOEDIG CONTACT MET U OP.

bottom of page